Katasztrófavédelmi ifjúsági tábor a Balatonnál

2022. június 20. 06:57

A katasztrófavédelmi ifjúsági tábor az előző évek hagyományait folytatva idén is programok széles választékával nyitotta meg kapuit június 19-én Balatonföldváron, a NARO Campingben.

A szervezet hat héten keresztül működtetett táborában a katasztrófavédelemnél dolgozó kollégák gyermekei egy héten keresztül izgalmas és vidám programokban vehetnek részt, mindezt ráadásul kedvezményes áron. A táborozás kiemelt eseményeinek ezen a nyáron is a siófoki tűzoltók látogatásai és az Országos Tűzmegelőzési Bizottság játékos vetélkedői, bemutatói ígérkeznek. 

A táborban heti váltásokban több mint kétszáz, 7 és 14 év közötti gyermeknek lesz lehetősége a gondtalan és élménydús nyaralásra. A hét nap folyamán a klasszikusnak számító balatoni élmények mellett számtalan színes program, csoportos foglalkozás várja a gyerekeket. A szervezők természetesen felkészültek a rossz időjárásra is, ilyen esetben változatos beltéri programokkal foglalják el a gyerekeket.  

A táborozók felügyeletét a tábort vezető tanárok mellett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói biztosítják. A Gazdasági Ellátó Központ által felújított campingben a gyermekek a Hotel Jogar által biztosított ételekkel pótolhatják a játék és fürdőzés közben elhasznált energiát, fáradalmaikat pedig a minden igényt kielégítő sátrakban pihenhetik ki a nap végén.

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap