Tisztelet a hősöknek

2020. augusztus 08. 09:00

Tizennégy éve, 2006. augusztus 8-án csaptak fel a lángok a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem pincéjében, ahol a tűzoltási munkálatok közben három fővárosi tűzoltó vesztette életét. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság idén is megemlékezést tartott a tragédia helyszínén.

Tizennégy esztendővel ezelőtt a honi tűzoltás egyik legnagyobb veszteségét szenvedte el, amikor a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem központi épületének pincéjében kialakított lőtéren tűz keletkezett. A  golyófogó gumifal oltása közben három fővárosi hivatásos tűzoltó, Pintér Gábor tűzoltó főhadnagy, Reppman Károly tűzoltó hadnagy és Horváth Ákos tűzoltó hadnagy életét vesztette.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetése a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem aulájában tartotta meg a megemlékezést. Az egyetem képviseletében Dr. Nagy Balázs Vince nemzetközi rektorhelyettes, Dr. Kardos László rektori kabinet kabinetfőnöke, valamint Pálfalvi András általános kancellár-helyettes helyezett el koszorút, míg a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság részéről Dr. Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok, fővárosi katasztrófavédelmi igazgató, Markos Zoltán tűzoltó ezredes gazdasági igazgatóhelyettes, Dr. Molnár Zsuzsanna tűzoltó ezredes humánszolgálat-vezető rótta le kegyeletét a hősök nevét megörökítő emléktáblánál.

A három tűzoltó egykori szolgálati helyén - a Budavári Katasztrófavédelmi Őrsön és a XI. Kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon az egykori bajtársak és vezetők is tisztelegtek az elhunyt tűzoltók emlékének az épület homlokzatán elhelyezett emléktábla megkoszorúzásával.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság teljes személyi állománya kegyelettel őrzi elhunyt bajtársai emlékét.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap