Rendhagyó ünnepi állománygyűlés az igazgatóságon

2020. szeptember 03. 08:09

Az elmúlt időszakban kimagasló teljesítményt nyújtó kollégák vehettek át elismeréseket.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság rendhagyó ünnepi állománygyűlésén vehették át elismerésüket szeptember 2-án azok a kollégák és szakmai partnerek, akik az elmúlt időszakban kimagasló teljesítményt nyújtottak. Korábban ugyanis a járványveszély miatt nem kerülhetett sor az állami és nemzeti ünnepek alkalmából az ünnepségek megtartására, az elismerések átadására.

A mai állománygyűlés lehetőséget adott arra, hogy március 15-e, valamint május 4-e, a Tűzoltónap alkalmából kiemelkedő teljesítményt nyújtók részére belügyminiszteri, BM OKF főigazgatói és FKI igazgatói elismerések személyesen kerüljenek átadására.

Az elismeréseket Dr. Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok, igazgató adta át a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Gróf Széchenyi Ödön termében.

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere kiemelkedő helytállása, bátor magatartása elismeréséül Bátorságért Érdemjelet adományozott Juhász Dániel tűzoltó századosnak, a XIX. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnokának.

A katasztrófavédelem területén önkéntesen végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként a belügyminiszter a Katasztrófavédelem Önkéntes Támogatásáért Emlékérmet adományozott 

Rozsos Zsoltnak, a Rózsadomb Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnokának.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója a Tűzoltóság Napja alkalmából „az év fővárosi tűzoltója” elismerésben Dr. Kanyó Ferenc tűzoltó ezredest, az FKI tűzoltósági főfelügyelőjét részesítette.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója a Tűzoltóság Napja alkalmából a 2019. augusztus 19-én Budapest IX. kerületében, az Ipar utca és Soroksári út kereszteződésében álló hétemeletes épületben keletkezett tűz megfékezésében és oltásában tanúsított bátor helytállásért „Az év beavatkozásában való közreműködésért” elismerő oklevelet és ajándéktárgyat adományozott a legkiválóbban teljesítőknek. Mohl Attila tűzoltó őrnagy, az eset kárhely-parancsnoka díszparancsot is átvehetett.

Az FKI-val együttműködő önkéntes tűzoltó egyesületek közül az „ Év Önkéntes Tűzoltó Egyesülete” elismerést a Rózsadomb ÖTE kapta.

Az Év Önkéntes Tűzoltója címet Szőke Zoltán László, a Csömöri Közbiztonsági Bűnmegelőző Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke vette át.

A rendhagyó ünnepi állománygyűlés végén Dr. Varga Ferenc igazgató mondott köszöntőt. A dandártábornok megköszönte az igazgatóság személyi állományának munkáját, kiemelve azokat, akik elismerést vehettek át. Külön köszönetet mondott az önkénteseknek, akik évről évre egyre magasabb színvonalú szakmai támogatást nyújtanak. Szólt a 150 éves jubileum jelentőségéről, amit a körülmények miatt nem sikerült a tervezett módon ünnepelni. Az igazgató hozzátette, hogy az járványhelyzet miatt nehéz időszak következhet, ezért mindenkitől fegyelmezett helytállást kér. Az elkövetkező időszak jelmondata a „vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!”, zárta beszédét a dandártábornok.

Az elmúlt időszakban elismerésben, ajándéktárgyban, előléptetésben részesültek névsora az alábbi linkeken található meg: 

https://www.katasztrofavedelem.hu/29/hirek/235840/elismertek-a-legkivalobbakat

https://fovaros.katasztrofavedelem.hu/26128/hirek/237832/elismeresek-tuzoltonap-alkalmabol

https://www.katasztrofavedelem.hu/29/hirek/237737/elismeresek-elso-tiszti-kinevezesek-szuletesnaposok


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap