Ismét ötszázan váltak felkészített önkéntessé

2023. június 02. 12:54

Árvízvédelmi értékteremtő gyakorlatot tartott Budapest Főváros Védelmi Bizottsága és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság a IX. kerületi tűzoltóság előtti területen. Két gyakorlaton összesen ezren váltak felkészített önkéntessé.

Mint arról korábban hírt adtunk, ötszáz, a Fővárosi Kormányhivatal és a kerületi hivatalok szervezetében dolgozó munkavállaló vált felkészített önkéntessé annak a gyakorlatnak a keretében, amelyet Budapest Főváros Védelmi Bizottsága és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tartott május 19-én, pénteken.

A mai esemény a „Védjük meg közösen a fővárost” – jelmondatú gyakorlat-sorozat második része volt, így ismét ötszázan kaptak árvízvédelmi kiképzést a fővárosi- és kerületi kormányhivatalok dolgozói közül.

A Budapest Főváros Védelmi Bizottsága és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság által közösen szervezett és lebonyolított eseményen egy dunai árhullám elleni védekezést szimuláltak, három fő feladatot kellett végrehajtani a lelkes önkénteseknek. A tűzoltóság szertárában berendezett oktatási állomáson a gyakorlaton résztvevők alapvető árvízvédelmi ismereteket kaptak, majd megtanulták, hogyan kell szakszerűen homokzsákot tölteni és melyik a leghatékonyabb módja annak, hogy a megtöltött zsákok eljussanak az árvízvédelmi gáthoz, amelyet szintén ők építettek.

A gyakorlat-sorozaton összesen ezren váltak felkészített, azonnal bevethető önkéntessé egy valós kárhelyszínen.

Az eseményt megtekintette dr. Sára Botond, Budapest Főváros főispánja, dr. Mészár Erika, a Fővárosi Kormányhivatal főigazgatója, valamint Palotai Zsolt Gábor tűzoltó ezredes, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szakmai igazgató-helyettese.

 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap