Current Page aloldal fejlécképe

fovaros.katasztrofavedelem.hu közlemények

Harc a csendes gyilkos ellen - a szén-monoxid-érzékelő fontossága
2020. július 09.

Nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy a szén-monoxidot nem véletlenül hívják csendes gyilkosnak. Ez egy színtelen, szagtalan gáz. Nincs szaga, nincs íze, nincs színe. Egy minőségi szén-monoxid érzékelő havonta két munkahelyi kávé árába kerül. Ne a biztonságon spóroljon!

Mindig számíthattok ránk!
2020. május 31.

Boldog gyereknapot!

Hogyan lehetek fővárosi tűzoltó?
2020. május 29.

Várjuk a jelentkezésedet fővárosi tűzoltónak.

Otthoni grillezés, bográcsozás
2020. május 19.

Meleg időben egyre többen mennek ki a szabadba, így egyre gyakoribbá válik a kültéri sütés-főzés is. Ennek azonban megvannak a veszélyei. Nem mindegy, hogy hol és milyen eljárással főzőcskézünk.

Helyesen jelzett a szén-monoxid-érzékelő Újlipótvárosban
2020. május 16.

A szén-monoxid-érzékelő jelzése miatt riasztották a fővárosi hivatásos tűzoltókat Budapest XIII. kerületében egy Pannónia utcai lakáshoz. Az egység méréseket végzett és kimutatta a mérgező gázt az ingatlan levegőjében. Az egyik lakó rosszullétre panaszkodik, ezért hozzá mentőt hívtak. A helyszínre érkeztek a gázszolgáltató munkatársai is.

Többmilliós kár előzhető meg egy tűzoltókészülékkel!
2020. május 07.

Manapság már bármelyik bevásárlóközpont polcain megtalálhatók a tűzoltókészülékek.

A fűtésnek vége, de a szén-monoxid-mérgezés veszélye megmarad
2020. április 20.

Április 15-én hivatalosan is véget ért a fűtési szezon, ez azonban nem jelenti azt, hogy elmúlt volna a szén-monoxid-mérgezések veszélye. A fűtési szezonban több tragédia, mérgezéses eset következik be, de ahol nyílt lánggal működő vízmelegítő működik, ott egész évben potenciális veszélyt jelent a csendes gyilkos. A balesetek általában a készülékek rossz, engedély nélküli telepítése vagy a szellőzés hiánya miatt, esetleg a karbantartás elmaradása következtében következnek be.

Tegyük biztonságossá otthonunkat az otthonmaradás időszakában is!
2020. április 14.

Néhány egyszerű rendszabály betartásával és a “három testőr” beszerzésével biztonságossá tehetjük otthonunkat, amely az otthonmaradás időszakában még fontosabb, mint eddig. Felsoroljuk a legfontosabbakat.

Túlhevült ételmaradék miatt égett egy konyha az Etele úton
2020. április 13.

Egy ember megsérült.

Tűzgyújtási tilalom van érvényben Budapesten!
2020. április 12.

A tűzgyújtás még a kijelölt tűzrakóhelyeken is tilos! A kerti grillezés engedélyezett, de minden esetben készítsenek be olyan eszközt, amivel el is tudják oltani a lángokat, ha kell!

MoLaRi próba lesz április 6-án
2020. április 06.

Budapest több pontján lesz csökkentett üzemű próba.

Égő ételmaradék okozott riadalmat a XVIII. kerületben
2020. március 27.

Kérjük, hogy soha ne hagyják felügyelet nélkül a tűzhelyen az ételt. Ha mégis megtörténik a baj, soha nem szabad vízzel oltani az égő, füstölgő olajat, mert így könnyen lángba boríthatjuk konyhánkat. Az edényt a tűzről le kell húzni és rá kell helyezni a fedőjét, ezzel el is oltottuk a lángokat.