Current Page aloldal fejlécképe

fovaros.katasztrofavedelem.hu közlemények

Igazgatóságunk karácsonyi üzenete (VIDEÓ)
2020. december 22.

Ne feledjék, három testőr otthonra: szén-monoxid-érzékelő, füstérzékelő, tűzoltókészülék. Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra. Áldott, békés, tűzmentes karácsonyt kívánunk!

Advent idején jobban oda kell figyelnünk otthonunk biztonságára!
2020. november 27.

Vasárnap gyújtjuk meg az adventi koszorú első gyertyáját, ezzel elkezdődik az ünnepi készülődés, a várakozás időszaka. Ha azonban nem biztonságos koszorút veszünk vagy készítünk, esetleg nem megfelelő helyre tesszük az adventi díszt, könnyen bekövetkezhet a baj, amikor már csak a tűzoltók segíthetnek.

Négyen kerültek kórházba szén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt
2020. november 15.

Szén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt vonultak a budapesti tűzoltók a XXIII. kerületi Maros utcába egy családi házhoz, mert két gyermek rosszul lett. A tűzoltók kiérkezése előtt a gyerekeket a szülők az utcára vitték, ott várták meg kollégáinkat. A tűzoltók a ház minden szintjén kimutatták a mérgező gázt. A négytagú családot átadták a kiérkező mentőknek.

Harc a csendes gyilkos ellen - a szén-monoxid-érzékelő fontossága
2020. július 09.

Ne a biztonságon spóroljon!

Mindig számíthattok ránk!
2020. május 31.

Boldog gyereknapot!

Hogyan lehetek fővárosi tűzoltó?
2020. május 29.

Várjuk a jelentkezésedet fővárosi tűzoltónak.

Otthoni grillezés, bográcsozás
2020. május 19.

Meleg időben egyre többen mennek ki a szabadba, így egyre gyakoribbá válik a kültéri sütés-főzés is. Ennek azonban megvannak a veszélyei. Nem mindegy, hogy hol és milyen eljárással főzőcskézünk.

Helyesen jelzett a szén-monoxid-érzékelő Újlipótvárosban
2020. május 16.

A szén-monoxid-érzékelő jelzése miatt riasztották a fővárosi hivatásos tűzoltókat Budapest XIII. kerületében egy Pannónia utcai lakáshoz. Az egység méréseket végzett és kimutatta a mérgező gázt az ingatlan levegőjében. Az egyik lakó rosszullétre panaszkodik, ezért hozzá mentőt hívtak. A helyszínre érkeztek a gázszolgáltató munkatársai is.

Többmilliós kár előzhető meg egy tűzoltókészülékkel!
2020. május 07.

Manapság már bármelyik bevásárlóközpont polcain megtalálhatók a tűzoltókészülékek.

A fűtésnek vége, de a szén-monoxid-mérgezés veszélye megmarad
2020. április 20.

Április 15-én hivatalosan is véget ért a fűtési szezon, ez azonban nem jelenti azt, hogy elmúlt volna a szén-monoxid-mérgezések veszélye. A fűtési szezonban több tragédia, mérgezéses eset következik be, de ahol nyílt lánggal működő vízmelegítő működik, ott egész évben potenciális veszélyt jelent a csendes gyilkos. A balesetek általában a készülékek rossz, engedély nélküli telepítése vagy a szellőzés hiánya miatt, esetleg a karbantartás elmaradása következtében következnek be.

Tegyük biztonságossá otthonunkat az otthonmaradás időszakában is!
2020. április 14.

Néhány egyszerű rendszabály betartásával és a “három testőr” beszerzésével biztonságossá tehetjük otthonunkat, amely az otthonmaradás időszakában még fontosabb, mint eddig. Felsoroljuk a legfontosabbakat.

Túlhevült ételmaradék miatt égett egy konyha az Etele úton
2020. április 13.

Egy ember megsérült.