Tizenhárom újonc tűzoltó kezdi meg szolgálatát a fővárosban

2024. július 12. 12:25

Százkilenc hallgató tette le a tiszthelyettesi esküt a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság székháza előtt július 11-én.

Lipták Attila tűzoltó dandártábornok, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója július 12-én adta át a tizenhárom tiszthelyettesnek a beosztásba szóló kinevezést.

A tábornok beszédében köszöntötte az új tűzoltó kollégákat, majd gratulált a képzésük során nyújtott teljesítményükhöz. Hangsúlyozta a sikeres felvételi eljárást és a tűzoltó alaptanfolyam elvégzését már teljesítették, azonban a legfontosabb feladat, a tűzoltóként való helytállás a szolgálati helyükön. Ennek teljesítéséhez sok sikert kívánt az igazgató. 

Az újonc tűzoltók öt hónapos képzése két elemből tevődik össze: a rendészeti alapozó ismereteket a rendészeti szakközépiskolákban sajátíthatták el a hallgatók. Az így megszerzett tudásra épülnek rá a speciális tűzoltószakmai ismeretek, amelyeket a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban szereztek meg a hallgatók. 

A frissen kinevezett tűzoltók a II., a IV., a VIII., a XIII., a XVII., a XX. kerületi hivatásos tűzoltó-parancsnokságokon, valamint a Békásmegyeri és a Belvárosi Katasztrófavédelmi Őrsön fognak szolgálatot teljesíteni.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap