Ünnepi állománygyűlés az igazgatóságon

2024. október 22. 14:41

Az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett ünnepséget a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság október 22-én a Dologház utcai épület Gróf Széchenyi Ödön termében. Az ünnepség mellett elismerések átadására is sor került.

A megemlékezés a Himnusz hangjaival kezdődött, majd Géczi Béla tűzoltó ezredes, a Közép-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője mondott ünnepi beszédet.

Az ezredes Ady Endre A tűz csiholója című versből vett idézettel köszöntötte az ünneplőket. Beszédében visszatekintést nyújtott és felidézte az 1956 őszén történt eseményeket. Kitért arra, hogy az akkori fővárosi tűzoltóság tűzoltói mind hősök voltak, hiszen  csak október 23. és november 10. között kétszázötvenszer vonultak.  A forradalom és szabadságharc eseményei a tűzoltóságnak is nagy veszteséget jelentettek, ugyanis hat tűzoltót veszített el a tűzoltótársadalom ezekben a napokban. Beszédében kiemelte, hogy ma - '56-ra emlékezve - már a szabadságot ünnepeljük, amelyet féltenünk, óvnunk kell. „1956 hőseinek tartozunk azzal, hogy amíg világ a világ, óvjuk Magyarországot”- zárta szavait az ezredes.

A beszédet a Katasztrófavédelem Központi Zenekara kvintettjének ünnepi összeállítása követte.

Magasabb szintű elismerést nyolc kollégánk vehetett át a Belügyminisztériumban, illetve a BM Országos Katasztrófavédelmin Főigazgatóságon rendezett ünnepségen.

Lipták Attila tűzoltó dandártábornok, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója nemzeti ünnepünk, október 23. alkalmából a szolgálat terén az elmúlt időszakban végzett kiemelkedő munkájának elismeréseként a területi szervek vezetői, parancsnokai által javasolt legkiválóbb bajtársakat jutalmazta. Ötvenkilencen vehettek át elismerést. 

A Szózat hangjait követően a rendezvény pohárköszöntővel zárult. A tábornok kitartást, hitet és jó egészséget kívánt.

Az elismerésekhez ezúton is gratulálunk!

Az elismerésben részesültek névsora a mellékletben olvasható.


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap